Forrige - Næste
Specialfremstillet buet hoveddør i massiv egetræ. Vi har snedkereret to buede facadedøre med massive fyldninger og buet rude.
Dørene er håndmalet med linoliemaling og beslået med isenkram i messing. Messingisenkram er den helt rigtige løsning til en egetræsdør.
Specialfremstillet hoveddør i olieret eg.
Specialfremstillet hoveddør med svunget sprosseværk. Døren er udført i fyr. Dørrammen har fyldning og småsprosset vinduesfelt med diagonale sprosser.
Overpartiet er udført med svunget sprosser med kitfals. Karmen er dekoreret med kanneleringer.
Læs mere om specialfremstillet sprosser - kanneleringer
Specialfremstillet fyldningsdør med ovalt vindue. Facadedøren er udført i fyrretræ med massive fyldninger og egetræsbundstykke. Bemærk de kraftige profiler på dørrammen.
Dette var en vigtig detalje for kunden ligesom det ellipseformede vindue. Disse detaljer er kopieret fra den oprindelige dør. Smedejernsgitteret kunne efter en tur hos smeden genbruges. Bemærk også de skarpkantede snedkersamlinger.
Læs mere om specialfremstillede fyldninger - rekonstruktioner / kopiering
Specialfremstillet hoveddør med småsprosset overparti. Overpartiet er udført som en koblet ramme.
Den inderste vinduesramme får energiglas fastholdt med lister og den yderste småsprosset vinduesramme får enkellagsglas ilagt kitfals. Vi har lavet en lille vandnæse til Løsholten. Hoveddøren er udført i europæisk eg. Det er en fyldningsdør og grunden til at der ses en farveforskel på fyldninger og rammetræ er at fyldningerne er grundet og malet på kanterne inden dørrammen er samlet. Det er en gedigen snedkerdør. Hamborghængslerne er genbrug. Kunden ønskede at vi brugte dem i det nye dørparti, og spurgte til om det kunne lade sig gøre, og selvfølgelig kan vi det.
Døren er beslået og vi er ved at være i mål med snedkerarbejdet ved det ny hoveddørsparti som vi udfører på vores snedkeri. Det er tid for maleren. Nogle vil mene at det er synd at male en egetræsdør. Den skal males med linoliemaling, og det fine ved linoliemaling er at træets struktur tydeligt vil kunne fornemmes gennem de tynde lag. Læs mere om specialfremstillede sprosser - specialfremstillede fyldninger
Mahognifugle. Vi er i gang med at lave en dobbeltdør der skal dekoreres med træfugle i form af udkårede mahognisvaler.
Døren er designet af Nis Fischer. Her er Nis på besøg på vores snedkeri og har medbragt det fine træskærerarbejde, og viser med sin skitse hvordan træfuglene skal placeres på dobbeltdøren. De fine træsvaler er udført af billedskærer David Svane
Falssiden på en buet dørramme til en specialfremstillet mahognidør. Dørrammen er udført med skarpkantede samlinger.
Det er en buet dør, men det er den indre rammeform der er buet, mens dørens ydre form er firkantet. Læs mere om specialfremstillede døre
Fuglene flyver i flok, når de er mange nok. Der er påsat træfugle på to specialfremstillede dørrammer til en dobbelt mahognidør.
Det er buede dørrammer. Ikke buet på ydersiden, men overrammerne er buede på indersiden. Der er udelukkende anvendt FSC certificeret mahogni til de ornamenterede dørrammer. Til rammetræet har vi brugt spejlskåret mahogni. Alt rammetræ kommer fra samme træ. Vi kan godt lide den måde at symmetrien, der ellers er dominerende på denne specialfremstillet dobbeltdør, bliver brudt af den asymmetriske flok mahognifugle. Der er forskellig antal fugle på de to overrammer, 5 mahognisvaler på den ene og 4 på den anden. Hertil kommer at de 9 træsvaler flyver i forskellige retninger. Det bliver en rigt ornamenteret dør og vi skal i gang med fyldningerne, der heller ikke bliver helt simple. Læs mere om ornamentering
Specialfremstillet mahognifyldning. Til en mahognidør, som vi er ved at lave på vores maskinsnedkeri i Frederiksværk, har vi lavet 2 specialfremstillede mahognifyldninger med kanneleringer.
Hver fyldning er udført af et enkelt helt stykke massiv mahogni. Det er specialfremstillede fyldninger med profil og kannelering udført efter kundens specifikke ønsker. Efter frisen følger en lille platte, så en hulkel der går over i en runding. Kanneleringen gennembryder fyldningens profil i den øverste runding. Mahognifyldningerne er kanneleret på begge sider. De to fyldninger er til en dobbelt fyldningsdør med fyldninger nederst og glasfelter øverst. Både glas og mahognifyldningen monteres i en fals og fastholdes af profilerede lister. Læs mere om specialfremstillede fyldninger - kanneleringer - ornamentering
Beslåning af specialfremstillet mahognidør med skarpkantet messingisenkram. Til en snedkerdør som vi her udfører, monteres skarpkantede messinghængsler.
Kunden har valg noget godt isenkram. Hængslet er et hamborghængsel med kugleleje og figurknop. Figurknoppen er af typen berlinerknop. Et fint hængsel til en fin dør. Det er en dobbeltdør og hvert dørblad beslås med 4 hængsler. Læs mere om isenkram - ornamentering
En specialfremstillet hoveddør. En høj dobbeltdør er her færdig og klar til afhentning. Døren er fuld af detaljer og langt fra som hoveddøre er flest.
Dobbeltdøren er symmetrisk opbygget, med 2 lige bredde dørrammer, men er så alligevel ikke helt symmetrisk. Øverst er hoveddøren udsmykket med træsvaler der ”flyver” i forskellige retninger. Det bryder med symmetrien der ellers er gældende for dørrammerne. Det er en mahognidør udført i FSC certificeret sipo mahogni. Mahognidøren er tegnet af Nis Fischer fra Fischer & co. Den fine ornamentering i form af billedskærerarbejde er udført af billedskærer @david_svane. Vi er meget imponerede over hans træarbejde, der omfatter træblomster på de midterste vandrette rammestykker, og smukke mahognisvaler på de øverste buede rammestykker. Det gør det kun sjovere og mere interessant, at lave snedkerdøre, når arbejdet har forbindelser til andre træværksteder og forbinder flere fag inden for viften af træhåndværk. For at få plads til træudsmykningen på dørrammerne er der valgt ret store dimensioner rammetræ. Overrammestykkerne er over 300mm hvor de er bredest. Da det samtidig var et ønske at undgå limfuger, har vi skulle bruge meget store mahogniplanker. Til rammetræet og fyldninger har vi brugt spejlskåret mahogni, skåret af planker fra samme mahognitræ. Alt træværk er olieret med en linoliebaseret træolie. Træværket har få 2 gange olie. Læs mere om ornamentering - vores håndværk - træ
Specialfremstillet fyldningsdør. En buet dørramme er samlet og ligger i vores snedkeri og tager sig godt ud.
Når man laver fyldningsdøre er der grundlæggende 2 løsninger for montering af en fyldning. Enten sidder fyldningerne i en not eller også i en fals. Ved en fals fastholdes fyldningen af en liste og fyldningerne kan monteres efter dørrammen er samlet. Ved denne fyldningsdør sidder fyldningen i en not. Dørrammen er således samlet omkring træfyldningen. Malerbehandlingen er påbegyndt på den massive egefyldning inden dørrammen er samlet omkring den. Det skyldes at frisen på fyldningen ikke kan malles efter at dørrammen er samlet. Det er altså ikke tilfældigt at det kun er dørens fyldning der er malet på dette tidspunkt i processen. Den massive trædør males med linolieserie. Ud over linoliegrunder med fungicider, males den med hvid linolie indvendigt og mørkeblå linoliemaling udvendigt. Fyldningsdøren er en hoveddør til en ældre bygning. Hoveddøren er udført i massiv egetræ. Til den kraftige dørramme er der anvendt egetræ fra samme blok (samme stamme). Til rammetræ er der udelukkende anvendt spejlskåret eg. Det er et stykke traditionelt snedkerarbejde fyldt med udfordringer, en snedkerdør af rigtig gode materialer tager form. Det næste der skal ske, er at dørrammen skal kantbearbejdes, inden den skal dekoreres.
Specialfremstillet hoveddør dekoreret med buet træværk. Snedkerarbejdet nærmer sig sin afslutning på denne massivtræsdør.
Dørbladet er kantbearbejdet og der er monteret en buet gesimsliste på hoveddøren, en fin dørdetalje. Det er en egetræsdør. Både rammestykker, fylding og den buede træprofil er udført i massiv europæisk eg. Dørrammen er udført med skarpkantede snedkersamlinger. Rammen er tappet sammen. Det øvre rammestykke er særlig bredt ved samlingerne pga. den buede form. Tappen er derfor delt i 2. Det er normal praksis for det nederste rammestykke, der næsten altid udføres højt, men ikke for toprammestykket. Det har været et udfordrende stykke bygningssnedkerarbejde. Nu skal maleren til. Maleren har inden døren blev samlet malet den store fyldning (det har vi fortalt mere om i et tidligere opslag). Nu skal resten af egetræsdøren males. Der males med linoliemaling. Linoliemaling passer rigtig godt til egetræsdøre. Linoliemalingen påføres i tynde lag, og egetræets smukke åretegning vil kunne læses gennem malinglagene på den færdige hoveddør.
Specialfremstillet hoveddør med messingdørgreb. Vi har udført et facadedørsparti bestående af en hoveddør og et sideparti.
Hoveddøren er beslået med messingisenkram, herunder et Arne Jacobsen dørgreb, messinglangskilt og messingcylinder. Dørpartiet er udført for et arkitektpar. De har selv skitseret hvad de ønskede, helt ned i detaljen. Et af ønskerne til deres nye hoveddør var at den skulle beklædes med en smal listebeklædning på den udvendige side, og være glat på den indvendige side. Det var vigtigt for dem at den udvendige dørbeklædning fremstår indrammet, så man ikke ser endetræ, hvilket man ofte gør på døre med vandret beklædning. Samtidigt ønskede de et langskilt, men langskiltet måtte ikke side på rammekanten, men skulle side lidt inde på listebeklædningen. For at efterkomme dette ønske har vi fået specialfremstillet en stanglås med stort dornmål. Hoveddøren er udført med messingbeslåning. Messingisenkrammet er ikke lakeret og vil patinere smukt. Læs mere om isenkram - specialfremstillede døre
Fyldningsdør i europæisk eg, malet med linoliemaling. En stor hoveddør er færdig og står på vores bygningssnedkeri i Frederiksværk og tager sig godt ud.
Kunden er inviteret til at komme forbi og se deres nye hoveddør inden den skal monteres. Det er en massiv fyldningsdør, og store egeplanker er der gået til. Dekorerede dørrammer er altid spændende snedkerarbejde. Med et buet rammestykke, en buet massiv fyldning og dekorativ buet profilliste har det været gode udfordringer i denne snedkerdør. Linoliemalingen er strøget på i tynde lag og egetræet læses let gennem malingen. Læs mere om ornamentering - specialfremstillede fyldninger
Nymalede dørrammer og et fagligt mysterium. En specialfremstillet trædør med massive fyldinger og små sprosser er ved at være færdig. Dørpartiet males med linoliemaling.
Det er den sidste af i alt 3 opgaver med specialfremstillede dørpartier til samme bygning, som vi har løst over en længere periode. Det er en symmetrisk dobbeltdør. Dog kun rent visuelt, for døren har et smalt og et bredt dørblad, men dobbeltdøren fremstår visuelt symmetrisk. Det løses helt traditionelt ved at den bredde dørramme har et bredt siderammestykke, hvorpå der fastgøres en ekstra slagliste. Denne detalje ses på dørrammen i forgrunden af billedet. Dørrammerne er udført med skarpkantede samlinger. Nu til mysteriet. Bemærk sprosserne. Det mest almindelige ved en småsprosset dør er at kirfalsen sidder på ydersiden. Der er ydersiden af døren der ses på billedet, så sprossernes kitfals vil vende indad. Vi har set det før, men det er for os lidt af et mysterium, hvad formålet er med denne løsning. Her har vi udført falsen sådan, fordi løsningen findes på flere af ejendommens trædøre, altså en kopi af en eksisterende løsning. Hvis nogen har et bud på hvad formålet skulle være, med at udføre småsprossede rammer med falsen på yderside, så hører vi det gerne? Læs mere om Specialfremstillede sprosser - Specialfremstillede døre
FIRMAINFORMATION
Winther A/S
Snedker- og Tømrermestre
Jernbanegade 5
3300 Frederiksværk
CVR: 20114436
KONTAKT OS
Tlf.: 4772 0202
E-mail: post@winther-as.dk
Følg os på Facebook
Følg os på Instagram
MEDLEM AF
© Copyright Winther A/S Snedker- og Tømrermestre